HISTÒRIA

El 1864 la Congregació de les Germanes Carmelites de la Caritat, fundada per Joaquima de Vedruna, estableix un primer col•legi a Sant Sadurní, amb suport de particulars i de l’Ajuntament. Poc després, amb la proclamació  de  la 1a. República,  les  germanes  es  veuen  obligades  a abandonar el poble.

El 1884 les carmelites Vedruna retornen definitivament a Sant Sadurní per atendre una nova escola i un hospital.

El 1914 les germanes porten l’Escola Professional i Domèstica per a noies, patrocinada per la família Raventós, de Can Codorniu. Més tard un grup de pares i mares constitueixen la societat Cultura Popular S.A., per tal que les germanes puguin continuar la seva tasca educativa.

El 1935 s’edifica l’escola en el seu lloc actual, però l’any següent és obligada a tancar, poc abans de la guerra civil.

El 1939 es reobre el centre amb ampliació de noves aules. El 1967 es construeix l’edifici on actualment s’imparteix l’etapa de Secundària i la congregació Vedruna assumeix la titularitat del col•legi.

A partir de 1975 l’escola passa a ser mixta, de nens i nenes, de 3 a 14 anys.

El 1979 es compra el solar del pati gran, amb un crèdit avalat per 20 famílies de l’escola. En aquest solar es construeixen el 1983 les pistes esportives i els vestidors i serveis.

L’any 1984 se celebra el centenari de l’escola amb diversos actes commemoratius.

El 1990 es constitueix la Fundació Cultural Privada Vedruna, que assumeix la titularitat del centre i és regida per un Patronat format per set membres.

El 1996 s’inaugura el nou edifici d’Educació Primària i l’escola passa a impartir l’etapa d’Educació Secundària Obligatòria fins als 16 anys. El 1998 es reforma l’edifici d’Educació Infantil per acollir les tres aules de Llar d’Infants.

El 2009 el col•legi celebra els seus 125 anys de presència educativa a Sant Sadurní.
També et pot interessar...

CASAL D'ESTIU

A l"escola Vedruna Sant Sadurní entenem el Casal d"Estiu com una activitat lúdica i educativa amb l'objectiu que els infants gaudeixin del seu temp...

llegir més »

CAMPUS D'ESTIU TECNOLÒGIC

Aquest estiu a l'escola oferim un campus d'estiu tecnològic. Podeu escollir les activitats que més us agradin, cada activitat és independent de l'a...

llegir més »

VEDRUNA PRIMARY SUMMER CAMP

SUMMER CAMP 2018  SUMMER CAMP CICLE MITJÀ Informació sobre la casa Artur Martorell de Calafell (cicle mitjà)Per inscripcions i informació: 93 3...

llegir més »