EDUCACIÓ INFANTIL

EDUCACIÓ INFANTIL

QUI SOM?

L’etapa d’Educació Infantil consta de dos cicles: Primer (Llar d’Infantil) i segon cicle d'Educació infantil

Al primer cicle d'educació Infantil  trobem la classe dels Pollets (1 any) i la classe dels Pingüins ( 2 anys).

Al segon cicle d'Educació Infantil tenim la classe dels Lleons (3 anys), la classe dels Dofins (4 anys) i la classe de les Girafes (5 anys).
 

QUÈ FEM AL PRIMER CICLE D'EDUCACIÓ INFANTIL? 

Els més petits de l’escola ens ho passem d’allò més bé fent activitats diverses, com poden ser:

Experimentació: Manipulem material de l’entorn (farina, fruits secs, pasta, sucre…) per tal de descobrir diferents textures, diferents tactes, gaudint d’allò més.

Joc heurístic: Amb objectes quotidians (cadenes, rulos, anelles, retalls de roba…) posem i traiem començant a aprendre a classificar, mesurar, ordenar i moltes altres coses més.

Audicions musicals: A l’aula d’un any es treballen diferents peces musicals. A l’aula de dos anys cada trimestre seleccionem un compositor i a partir d’escoltar la seva música fem diversos moviments corporals.

Festes i celebracions: Per conèixer l’entorn celebrem les diferents festes del folklore i la cultura catalana, així com les més representatives del nostre poble.

(Castanyada, Festa Major, Nadal, Carnestoltes, Sant Jordi, Pasqua).

- Speak in English: Introducció a la llengua anglesa mitjançant el suport de material escrit, visual i auditiu potenciant l’expressió oral. Es realitza 1 hora a la setmana per curs repartida en sessions de 30 minuts. Els grups es desdoblen per tal d’aconseguir la màxima participació de tots els nens i nenes.

 

 QUÈ FEM AL SEGON CICLE D'EDUCACIÓ INFANTIL?

Els nenes i nenes d’Educació Infantil aprenem moltes coses i ens ho passem molt bé. Algunes de les coses que fem són:

Racons: Dins l’espai aula s’organitzen diferents racons de joc i de treball. Cada nen/-a triem el racó on volem anar per tal que cada vegada siguem més autònoms i responsables.

L’hora del conte: Dues hores a la setmana, a partir d’un conte realitzem diferents activitats globalitzades potenciant el llenguatge oral, corporal i plàstic. Alguns dels contes treballats són: La Fil•loxera, La poma viatgera, La castanyera…

Decorem la classe: Entre tots i totes d’acord amb el tema que treballem fem un mural per ambientar la classe i així aprenem diferents tècniques plàstiques.

- Expressió oral: carpeta viatgera, la capsa de la meva vida, la bona notícia...

- Matemàtiques manipulatives: Treballem l'àrea de matemàtiques mitjançant la manipulació, l'experimentació, l'observació, la generació d'hipòtesis ...

Festes i celebracions: Per conèixer l’entorn celebrem les diferents festes del folklore i la cultura catalana, així com les més representatives del nostre poble (Castanyada, Festa Major, Nadal, Carnestoltes, Sant Jordi, Pasqua).

Sortides: Durant el curs fem diferents sortides per tal d’ampliar coneixements d’algun aspecte treballat.

Projectes: a P3, P4 i P5 treballem cada any un projecte. A partir d’un tema proposat pel tutor (ex:l’oli, la llet, la mascota de la classe …) treballem tots els aspectes entorn a aquest. En el projecte fem participar als pares responent a les preguntes que els hi fem formulat. Per a finalitzar -lo realitzem una sortida.

- Speak in English: Introducció a la llengua anglesa mitjançant el suport de material escrit, visual i auditiu potenciant l’expressió oral. Es realitzen 2 hores a la setmana per curs repartides en sessions de 30 minuts. Els grups es desdoblen per tal d’aconseguir la màxima participació de tots els nens i nenes.


Arxius d'interèsTambé et pot interessar...

AMPA

L’AMPA és l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes del col·legi, per tant, l’AMPA som tots. Els membres de la Junta són pares i mares de l’escola qu...

llegir més »

ESTADES A L'ESTRANGER

Ja és tradició facilitar als alumnes de les escoles Vedruna de Catalunya l’aprenentatge de l’anglès en una escola de UK. Estem satisfets i convençu...

llegir més »

ON SOM?

VEDRUNA - EL CARME SANT SADURNÍ C/Santa Joaquima, 1 08770 Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) Tel. 938 910 418 · eMail: escola@vedrunasantsadurni.c...

llegir més »

Menú de novembre

MENJADOR

El menjador de l’escola ofereix els seus serveis a tots els alumnes de l’escola, des dels més petits d’un any fins als alumnes de 16 anys. Per tal...

llegir més »